За мен

Здравейте!

Аз съм Калин Георгиев – дипломиран психолог и гещалт терапевт. Член на Дружеството на психолозите в България (ДПБ), с рег.№BG-RP-0833. Сертифициран водещ на групи от Български институт по гещалт терапия (БИГТ).

От 2009 г. провеждам индивидуални психологически консултации. От 2012 г. организирам и водя терапевтични групи, групи за личен опит и събития за личностно развитие.

Вътрешна устойчивост - от оцеляване към благополучие

Otpuskane.com

През 2013 г. създадох проекта Otpuskane.com с цел да повиша културата и осъзнатостта към грижата за психичното здраве, както и за превенция на стреса. Към проекта развивам “Re-mind” (Resilient Mind), където водя индивидуален коучинг и групови обучения в различни формати, фокусирани към вътрешна устойчивост, ефективност и благополучие.

От 2015 г. до края на 2019 г. подпомагах дейността на БИГТ и координирах събитията на института.

От 2015 г. до 2020 г. си партнирах с Development Zone в организирането и провеждането на корпоративни обучения.

От 2021 г. до момента се обучавам за обучител към БИГТ.

През годините съм преминал през различни краткосрочни и дългосрочни обучения и специализации като: гещалт терапия, позитивна психотерапия, проста терапия, хипноза и хипнотерапия, арт-терапия, групова терапевтична практика при деца и юноши, майндфулнес, OEI (Observed & Experiential Integration), техники от т.нар. енергийна психология и други.

Създадох Otpuskane.com, благодарение на психологическата ми подготовка и търсения, както и на заниманията ми с вътрешното бойно изкуство – тайдзицюан (тай чи). От 2009 г. до момента тренирам тай чи в школа Тайлун при Николай Николов. 

Тай чи

Тайдзицюан

Именно фокусираните, спокойни и координирани движения ми помогнаха да осъзная и изживея силата на отпускането. Да се докосна до усещането за вътрешен баланс и спокойствие. Да изживея състоянията на отпускане.

Често клиентите ме питат как се справям и изчиствам след сесиите и множеството проблеми, с които работя като психолог. Отговорът ми е – практикувам тай чи. Тай чи е медитация в движение. След 2 часа тренировка усещането е освобождение, лекота, спокойствие и ведрост.

R.E.S.T.

John Cunningham Lilly

След като завърших бакалавърската си степен по психология през 2007 г. и преминах през обучението по хипноза, започнах да се интересувам от дихателни практики и трансперсонални преживявания. Малко след това се запознах с изследванията на Джон Лили (John C. Lilly), който конструира през 50-те години на XX век флотационна капсула (Samadhi Tank), за да изследва какво се случва с ума и съзнанието, когато всички стимули към мозъка се изключат. Любопитството ми ме отведе до Германия, където на няколко пъти опитах флотацията.

терапия при ограничена стимулация на средата

От тогава провеждам собствени проучвания в техниката (терапията) при ограничена стимулация на средата (floatation REST), благодарение и на предоставените ми от проф. Норландер научни изследвания.  

„Кой съм аз?“

Като психолог обичам да се самоиронизирам “Какъв психолог си, ако не знаеш кой си ти?”

“Кой съм Аз?” се оказа ключов въпрос не само в научните, но и в личните ми духовни търсения. Така попаднах на Психосинтеза, създадена от Роберто Асаджоли, а впоследствие и на Шри Рамана Махарши. И двамата говорят за висинния Аз (Себето).

Търсенията ме отведоха на 7-дневно оттегляне в мълчание в Германия при Исак Шапиро – наследник по линията Махарши-Пападжи.

Ако и на вас ви е станала интересна темата за себеизследването „Кой съм Аз?“ и пълната себереализация, то ви препоръчвам документалният филм за Пападжи „Прекрати търсенето“ (с български субтитри):

Зад всичките професионални квалификации, сертификати, обучения и занимания стои интереса ми към такива въпроси като: Как функционира ума? Какво е съзнанието? Кой съм аз?

Най-силно развитие и духовно съзряване ми дава практиката по тайдзицюан и даоската философия. Трудната част е да преборя себе си, собствените си рамки и модели, но както е написал Лао Дзъ в “Дао дъ дзин”:

Който побеждава другите, е силен.

Който побеждава себе си, е могъщ.

Медиите за пясъчната мандала, Otpuskane.com и мен:

На гости в „Преди обед“ по bTV

Интервю за „Още нещо“ по tv7

Интервю за „Днес“ по Bulgaria ON AIR

Интервю за „Еко и леко“ по радио FM+

Интервю за проекта Otpuskane.com в Самоков365